Is die hond vals?

Is die hond vals? Die vraag heb ik al vaker gekregen. Nee, mijn hond is niet vals. Integendeel, het is een grote knuffelbeer die erg graag bij je komt zitten om gekroeld te worden. Maar daar moet ik wel bijzeggen dat ze selectief is bij wie ze die toenadering zoekt.

Mia heeft een trauma. Door dat trauma reageert ze soms nogal fel. Ze vertouwt niet iedereen en dat is logisch. Wat ze precies allemaal heeft meegemaakt weet ik niet. Dat het leven op straat in Roemenie niet leuk is weet ik wel. Grote kans dat ze geslagen en geschopt is in haar zoektocht naar een beschut plekje of wat te eten. Grote mannen die op haar afkomen, rennende kinderen met zwaaiende stokken en onbekende honden zijn allemaal reden voor haar om te gaan grommen en blaffen. Als ze onze taal zou spreken zou ze gewoon zeggen dat diegene uit haar buurt moet blijven. Simpelweg omdat ze bang is.

Toch vinden sommige andere hondenbaasjes die ons pad kruisen het nodig dat hun hond komt kennismaken met mijn hond. Ook al hebben we een gele waarschuwingssleeve aan de lijn waarop staat dat ze graag afstand houdt. De manier waarop ze dan naar Mia kijken spreekt soms boekdelen. Is jouw hond niet sociaal? O jawel hoor, maar mijn hond vindt niet iedereen leuk en wil ook niet met iedereen contact maken. Ikzelf vind ook niet iedereen leuk en hoef ook niet iedereen op straat een hand te gaan geven, of erger nog, meteen geknuffeld te worden. Mijn hond geeft haar grens aan en dat is prima. 

Heeft ze dan helemaal geen contact met andere honden? Ja zeker wel. Ze heeft verschillende vriendjes in de buurt waar ze regelmatig mee speelt. Deze vriendjes heeft ze zorgvuldig uitgekozen. De band is rustig opgebouwd en die vertrouwt ze. Als we die op straat tegen komen, of met ze afspreken is het feest! Ze heeft laatst nog een nieuwe vriend opgedaan hier in de buurt, dus ze heeft genoeg sociale contacten.

Dus bij deze, nee mijn hond is absoluut niet vals!

 

Lees ook Blog: Rust, rust en nog eens rust

Lees ook Blog: Een dipje...

Lees ook Artikel: Interview met verhuisdieren

Lees ook Artikel: Relaxtehond in de krant

Lees ook Blog: Hond vs kat

Bekijk ook Filmpje: Relaxtehond in de hart voor dieren

© 2021 - 2024 Relaxte hond | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel