Veilig wandelen

Wandelen kan voor veel honden erg spannend zijn. Er zijn allerlei geluiden, mensen die langslopen, andere honden, verkeer en noem maar op. Een angstige hond kan de neiging hebben om in een spannende situatie te willen vluchten.

Daarom is het erg belangrijk om een goed passend tuigje te gebruiken.

Een y-tuigje zit heel comfortabel door de pasvorm. De schouders blijven hierbij vrij zodat jouw hond zich optimaal kan bewegen en geen belemmeringen heeft van snijdende banden. 

Voor extreem angstige honden zijn er de anti-ontsnappings tuigjes. Deze hebben een extra band om de buik waardoor jouw hond niet uit het tuig kan ontsnappen.

Gebruik altijd een stevige lijn van het liefst 2 meter lang of meer. Hoe langer de lijn, des te meer vrijheid heeft jouw hond om te bewegen en zijn natuurlijk gedrag uit te kunnen voeren. 

Voor honden die meer afstand nodig hebben van andere honden en/of mensen, zijn er de waarschuwingssleeves voor aan de lijn. Hiermee laat je zien dat jouw hond meer afstand wil hebben, niet geaaid wil worden, of alleen geaaid mag worden met toestemming van de baas.

Voor extra veiligheid kun je een gps tracker gebruiken.

© 2021 - 2024 Relaxte hond | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel