Onlangs ben ik geinterviewd door Astrid van der Made van Succes met je webshop, Hieronder kun je het hele stuk lezen.

Astrid van der Made

21 november 2021 

Achter de schermen: Relaxte hond

Heleen adopteerde in 2017 haar hond Mia, uit Roemenië. Daar leefde ze de eerste maanden van haar leven op straat en is daarna in een shelter terecht gekomen. Doordat ze allerlei nare ervaringen heeft opgedaan als zwerfhond, vertoonde ze angstig en onzeker gedrag. Heleen ging op zoek naar dingen die haar hond en haarzelf konden ondersteunen bij angstige situaties.

Om deze producten beschikbaar te kunnen stellen voor anderen ontstond het idee voor Relaxte hond, een webshop met allerlei producten voor honden, met extra aandacht aan de buitenlandse rescue honden. De webshop is sinds april 2021 online. Tijd om Heleen te vragen naar haar leven als webwinkelier.

Naamsbekendheid

“Er zijn best veel webshops die artikelen voor huisdieren aanbieden. Maar er zijn er maar weinig die zich specifiek op honden uit het buitenland richten. Om zichtbaar te zijn heb ik pagina's aangemaakt op facebook en Instagram. Ook heb ik daar een betaalde advertentie lopen. Verder ben ik een hele tijd bezig geweest om gevonden te worden in google. Ik probeer nu een google shopping advertentie uit om te zien of dat meer klanten aantrekt. Ik ben ook nog niet zo lang open, daar gaat natuurlijk best wat tijd overheen voordat je wat meer naamsbekendheid krijgt.”

Een dag uit het leven als webwinkelier

Heleen heeft naast de webshop ook een vaste baan voor 20 uur per week en besteedt vooral de avonduren en vrije dagen aan de webshop. “Ik controleer de voorraad bij de leverancier, check of er nieuwe bestellingen zijn, pak deze in en breng ze naar de post, of stuur ze door naar de leverancier.

Als ik overdag naar mijn vaste werk moet dan kijk ik zodra ik thuis ben of er nieuwe bestellingen binnen gekomen zijn. Deze ga ik dan meteen inpakken en gereed maken voor verzending. Als ik een dag vrij heb dan doe ik van alles tussendoor. Ik heb ook een dochter die ik naar school breng, en ik ga graag een flink stuk wandelen met Mia. Op deze dagen heb ik meer tijd om bijvoorbeeld nieuwe artikelen te zoeken of een blog te schrijven.”

sleeve-relaxte-hond

‘Mijn hart  maakt een sprongetje’

“Het leukste is natuurlijk een nieuwe bestelling binnen krijgen. Iedere keer als ik een melding krijg dat er een bestelling geplaatst is maakt mijn hart een sprongetje! Ook een positieve review ontvangen vind ik geweldig, het is toch weer een bevestiging dat de klant tevreden is. Minder leuke dingen heeft Heleen nog niet gevonden. Wel zijn er natuurlijk uitdagingen.

“Ik ben een tijdje aan het experimenteren geweest om mijn pagina de juiste look te geven. Welke kleuren zijn het beste, welke foto's, hoe omschrijf ik de webshop etc. Maar nu heb ik eindelijk de opmaak die ik wil en ben ik aardig tevreden. Ook is het nog best wel een klus om zichtbaar te worden op google.”

Webwinkelsoftware

Heleen heeft gekozen voor de software Mijnwebwinkel. “Dit is handig in gebruik en niet al te duur.”

Een belangrijk tip

De webshop van Heleen is nu vooral een hobby maar ze wil natuurlijk groter groeien in de toekomst zodat ze er een fulltime baan van kan maken. Haar tip: “Niet te hard van stapel lopen. Alles heeft tijd nodig. Verwacht niet dat zodra je open bent er meteen bestellingen binnen stromen.”

Over de schrijver

Astrid van der Made

Link naar het Artikel

Website

Ik ben Astrid van der Made, #1 e-commerce expert voor ambitieuze webwinkeliers en auteur van het boek 'Meer verdienen met je webshop'. Mijn missie is om jou te helpen met het laten groeien van je webwinkel. Zodat je meer voldoening uit je werk haalt en financieel niet meer afhankelijk bent van je partner of een tweede baan. Ik weet uit ervaring tegen welke problemen en frustraties je aanloopt bij het runnen van een webwinkel. En hoe je deze kan ombuigen naar iets dat wél werkt.

Lees ook Artikel: Relaxtehond in de krant

Lees ook Artikel: Interview met verhuisdieren

Ga naar alle Blogs&Artikelen

© 2021 - 2024 Relaxte hond | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel